icon

Nogmaals uitstel beslissing EU-Softwarepatent

Wederom heeft Polen ervoor gezorgd dat de beslissing over de aanvaarding van een EU Richtlijn over Softwarepatenten is uitgesteld. Al eerder berichtten wij dat Polen op het laatste moment had bereikt dat deze belangrijke kwestie niet als hamerstuk in de Europese Landbouwraad zou worden meegenomen. Vandaag heeft de Poolse vertegenwoordiging wederom bereikt dat de beslissing wordt verschoven. Het uitstel is evenwel slechts tijdelijk: volgende week komt de kwestie vermoedelijk alsnog aan de orde.
Het uitstel geeft de tegenstanders van het Softwarepatent (die over goede argumenten beschikken, vergelijk onze bijdrage uit september 2004) de mogelijkheid af te dwingen dat de invoering opnieuw in den brede wordt behandeld. De tegenstanders verwachten dat het resultaat er dan anders zal komen uit te zien dan thans het geval is.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nogmaals uitstel beslissing EU-Softwarepatent

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief