icon

Jaarrekeningen 2003 deponeren

De Kamer van Koophandel wijst ondernemers er op dat de jaarrekeningen van 2003 uiterlijk op 1 februari 2005 gedeponeerd moeten worden bij de Kamer.
De uiterlijke (wettelijke) termijn om een jaarrekening te deponeren is 13 maanden – vanaf 31 december 2003 is die termijn bijna om. Verder moet de jaarrekening binnen 8 dagen na vaststelling gedeponeerd worden.

Deze regels gelden voor naamloze en besloten vennootschappen, maar ook voor verenigingen en stichtingen met ondernemersactiviteiten. Eenmanszaken, vof, cv en maatschap hoeven niet te deponeren.

Als de jaarrekening niet of te laat wordt gedeponeerd, is dat een economisch delict. En als de onderneming failliet gaat, zijn de bestuurders persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van de onderneming. Het is dus zaak er op tijd bij te zijn.

Een volledig overzicht van de deponeringsprocedure is te vinden op de website van de Kamer van Koophandel.


Maja Bolè is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied vennootschapsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jaarrekeningen 2003 deponeren

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief