icon

Amsterdam: winterterrassen

Met ingang van het nieuwe jaar zal het ook in de Amsterdamse binnenstad mogelijk worden om in de winter een terrasje te pakken. Bleven de stoelen eerst nog tot 1 maart van het jaar in de opslag staan, vanaf 1 januari 2005 mogen horecabedrijven alvast hun terras neerzetten. Voorwaarde is wel dat het horecabedrijf over een eploitatievergunning voor een zomerterras beschikt en het alleen zijn stoelen buiten zet. Afdaken, luifels, terrasschotten en kunstmatige verwarming zijn uitdrukkelijk niet toegestaan. Je moet er als bezoeker dus wel wat voor over hebben om alvast van het voorjaarszonnetje te kunnen genieten. Het winterterras is vooralsnog een proefproject. In maart 2005 zal er een evaluatie plaatsvinden en wordt er bovendien gelegenheid voor inspraak geboden. Dan zal blijken of het winterterras binnen het stadsdeel Amsterdam-Centrum definitief wordt ingevoerd.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied bestuursrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Amsterdam: winterterrassen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief