icon

Nota Ruimte weer een stap dichterbij?

In juli van dit jaar refereerden wij al aan de Nota Ruimte van minister Dekker. Hierin vinden wij de visie van het kabinet op de ruimtelijke ontwikkeling van ons land. De Nota Ruimte is een zogenoemde planologische kernbeslissing (pkb), en hoewel we daar niet dagelijks mee te maken zullen krijgen, is deze pkb toch voor ons allen van belang. Provincies en gemeenten dienen immers, zoals ook in de eerdere bijdrage werd vermeld, met de inhoud van deze pkb rekening te houden bij de vaststelling van hun plannen, sommige onderdelen zijn zelfs bindend. Voordat het zover is, zullen eerst de Tweede en Eerste Kamer zich over de inhoud van de Nota Ruimte buigen. Inmiddels is bekend geworden dat de behandeling door de Tweede Kamer zal plaatsvinden op 17 januari 2005. Wij zullen de verdere ontwikkelingen blijven volgen.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nota Ruimte weer een stap dichterbij?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief