icon

Zestienmiljoen rechters

In het kader van de discussie over waarden en normen in Nederland maakte de Rijksvoorlichtingsdienst in opdracht van het kabinet de website www.zestienmiljoenmensen.nl Nieuw op deze site is het interactieve spel “zestienmiljoen rechters”, dat als volgt wordt aangekondigd:
“In de grondwet staat dat iedereen het recht heeft om zijn of haar mening te uiten. Ook staat er in dat iedereen in gelijke gevallen gelijk moet worden behandeld, en dus niet gediscrimineerd mag worden. Soms komen deze rechten met elkaar in conflict en dan heeft de rechter het laatste woord. Speel zestienmiljoen rechters en kruip in de huid van de rechter.”
Wie op de uitnodiging ingaat krijgt een flash-site gepresenteerd waar in een rap tempo een aantal zaken op het gebied van vrijheid van meningsuiting de revue passeren die in het verleden daadwerkelijk voor de rechter zijn gebracht. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de verhouding met andere grondrechten. De deelnemer kan zijn eigen uitspraken vergelijken met die van de rechter en met die van de overige bezoekers van de site.

Wie het eens wil proberen -en bereid is de wat oubollige presentatie voor lief te nemen- kan hier hier klikken. Absoluut instructief!

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Zestienmiljoen rechters

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief