icon

Plan verrekening ontslagvergoeding met WW voorlopig in de ijskast

Het werd met veel bombarie aangekondigd en veroorzaakte, ook onder de bonden, veel ophef; het plan van minister De Geus om de ontslagvergoeding in mindering te brengen op de WW-uitkering. Werd dat plan eerst nog wat gewijzigd, nu is het voorlopig in de ijskast gezet.

Onderdeel van het 6 november jl. gesloten sociaal akkoord is namelijk dat de Sociaal-Economische Raad (SER) in de gelegenheid wordt gesteld een alternatief voor te dragen. Gelet op de berichtgeving over het akkoord, zie o.a. de site van SZW en regering.nl, is onze verwachting dan ook dat verrekening in ieder geval niet al per 1 april 2005 aan de orde zal zijn, als dit plan überhaupt nog wordt ingevoerd.

Een ander element dat met het voorgaande samenhangt, is de voorgenomen aanscherping van de toelatingseisen voor het verkrijgen van een WW-uitkering. Het desbetreffende wetsvoorstel ligt, zoals eerder werd bericht, op dit moment bij de Tweede Kamer. In het sociaal akkoord is neergelegd dat de behandeling van dit wetsvoorstel wel gewoon doorgang vindt, een definitief besluit hierover wordt evenwel pas genomen nadat de SER zijn alternatieven heeft gepresenteerd. Het moge duidelijk zijn dat wat de WW betreft op dit moment alle ogen op de SER zijn gericht.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Plan verrekening ontslagvergoeding met WW voorlopig in de ijskast

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief