icon

Stage vergroot kans op baan

Een wijsheid waar wij ons op dit kantoor al lang van bewust waren is nu ook door Den Haag opgepakt: wie via een stage aan de arbeidsmarkt heeft geroken, maakt meer kans op een betaalde baan.
Werkloze jongeren mogen vanaf 2005 bij wijze van experiment stage lopen met behoud van de uitkering. Het gaat hierbij om Jongeren Ontwikkelings- en ervaringsPlaatsen, de zogeheten JOP-stages (JOEP-stage klonk uiteraard te frivool).
Bij een JOP-stage, die maximaal drie maanden duurt, moet minimaal twaalf uur per week worden gewerkt. Een jongere met een WW-uitkeringen mag twee keer per jaar stage lopen met behoud van de uitkering. De werkgever mag de jongere een bonus van 450 euro betalen. Deze bonus wordt niet verrekend met de uitkering. Het UWV doet de selectie.

Rechtenstudenten die na hun afstuderen óók meer kans willen maken op de arbeidsmarkt kunnen bij ons een studentstage lopen. Voor informatie kunnen zij zich wenden tot mij. Het gemakkelijkst gaat dat via onze website, bijvoorbeeld door hier te klikken.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stage vergroot kans op baan

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief