icon

Amsterdam: vergoeding bewoners voor overlast Noord Zuidlijn

Ook de bewoners langs de bouwplaatsen van de Noord Zuidlijn op de Vijzelgracht en het Rokin zullen een financiële tegemoetkoming ontvangen, aldus de gemeente op haar website. De regeling die dit mogelijk maakt, de Bijdrageregeling bouwactiviteiten Noord Zuidlijn, zal naar verwachting op 3 november aanstaande door de Gemeenteraad worden behandeld. Dat de bewoners van de Ferdinand Bolstraat een vergoeding in het vooruitzicht is gesteld, berichtten wij hier al eerder.

De genoemde regeling zal met terugwerkende kracht in werking treden -namelijk vanaf het moment dat gestart werd met het maken van de diepwanden van de metrostations- en geldt tot aan de voltooiing daarvan. In een later stadium zal de Gemeente bezien of ook de bewoners nabij de andere dan de drie genoemde metrostations een vergoeding voor de overlast zal worden geboden.

Ondernemers die in de omgeving van de bouwplaatsen zijn gevestigd, kunnen overigens geen aanspraak maken op deze regeling. Voor de compensatie van financiële schade die zij ondervinden, heeft de Gemeente in 2001 een schaderegling in het leven geroepen. Zie in dat verband ook een artikel van mr. Tempelaars en mr. Levelt op onze website.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied bestuursrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Amsterdam: vergoeding bewoners voor overlast Noord Zuidlijn

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief