icon

Wijziging plannen WW en ontslagvergoeding

Begin september werd op deze site al melding gemaakt van de plannen van minister De Geus en de reactie van de bonden daarop. Het kan ook niemand zijn ontgaan dat er zowel bij werknemers als werkgevers enorme weerstand bestond tegen het voornemen om de ontslagvergoeding volledig met de WW uitkering te verrekenen. Dat die kritiek gehoor vond bij de Tweede Kamer en het kabinet, bleek woensdagavond jl. tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Op voorstel van de Tweede Kamer zal het kabinet zijn plannen aanpassen, in die zin dat werknemers alsnog een ontslagvergoeding van maximaal één netto jaarsalaris bovenop hun WW uirkering mogen behouden. Of deze wijziging gevolg heeft voor de beoogde invoeringsdatum van de plannen, is op dit moment niet bekend.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wijziging plannen WW en ontslagvergoeding

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief