icon

Nieuwe voorzitter Commissie Tabaksblat

Gisteren, woensdag 29 september, is Jean Frijns benoemd tot voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code. Deze Code wordt ook wel de Code Tabaksblat genoemd, naar de vorige voorzitter Morris Tabaksblat.
Jean Frijns is momenteel directeur ABP Vermogensbeheer. De komende tijd zullen ook de overige nieuwe leden van de Commissie bekendgemaakt worden.

De Commissie inventariseert in opdracht van het kabinet of Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen de Code Tabaksblat naleven. Het kabinet zal de Code aanwijzen als “officiële” gedragscode. Beursgenoteerde ondernemingen moeten straks in hun jaarverslagen aangeven of zij de Code hebben toegepast en zo nee, waarom niet.
De Commissie zal in de toekomst ook internationale ontwikkelingen volgen, en daarbij eventuele leemtes of gebreken in de Code signaleren. De visie van de Commissie over de Code zal als richtsnoer dienen voor ondernemingen en hun aandeelhouders.
Mocht de Commissie tot de conclusie komen dat de Code niet meer “up to date” is, dan zal een ad hoc commissie worden ingesteld om mogelijke aanpassingen voor te stellen. Een dergelijke evaluatie zal, naar de mening van het Ministerie van Financiën, op zijn vroegst over drie jaar plaatsvinden.


Maja Bolè is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwe voorzitter Commissie Tabaksblat

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief