icon

Witte werkster verdwijnt van het toneel

Sinds 1998 kent Nederland de zogenoemde witte werkster-regeling. Op basis van deze regeling, officieel de Regeling Schoonmaakdiensten Particulieren, is het mogelijk een hulp in de huishouding in te huren waarmee vervolgens op basis van een relatief laag tarief maar wel “wit” wordt afgerekend. Door de financiële bijdrage van de overheid blijven de kosten van deze “witte werksters” beperkt en kan door hen worden geconcurreerd met de informele schoonmaakmarkt. De regeling werd destijds ingevoerd om langdurig werklozen aan een baan te helpen. Inmiddels is gebleken dat er (te) weinig gebruik van wordt gemaakt; slechts 6.500 van de 900.000 huishoudens met hulp maakt gebruik van deze faciliteit. Om zowel de “witte werksters” als hun bemiddelaars voldoende tijd te gunnen om zich te bezinnen op hun toekomst, wordt de regeling eerst in 2006 volledig afgeschaft.

Zie ook de update bij dit artikel!


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Witte werkster verdwijnt van het toneel

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief