icon

Ook maximering onroerendezaakbelasting wordt uitgesteld

In een eerdere bijdrage berichtte ik al dat de gedeeltelijke afschaffing van de onroerendezaakbelasting (ozb) is uitgesteld tot 1 januari 2006. Vanaf die datum wordt er geen gebruikersdeel meer geheven.

Inmiddels heeft het kabinet via een persbericht bekend gemaakt dat ook de maximering van de ozb-tarieven tot die datum wordt uitgesteld. Met de maximering van de ozb-tarieven wil het kabinet voorkomen dat gemeenten het verlies van ozb-inkomsten (als gevolg van de afschaffing van het gebruikersdeel) compenseren door het in rekening brengen van veel hogere bedragen.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied vastgoed.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ook maximering onroerendezaakbelasting wordt uitgesteld

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief