icon

Meer WW nieuws

De WW blijft deze week het nieuws beheersen. Kondigde minister De Geus eerder al aan dat een ontslagvergoeding van de WW wordt afgetrokken, nu worden de eisen voor WW aangescherpt en wordt de kortdurende uitkering afgeschaft. Dit staat in een voorstel dat de minister aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Om voor een WW-uitkering in aanmerking te komen moet iemand 39 van de laatste 52 weken hebben gewerkt. Bovendien moet de betreffende werknemer vier van de vijf jaren voorafgaand aan de werkloosheid hebben gewerkt. Die laatste eis geldt op dit moment nog niet, in die zin dat wie niet aan de zogenaamde jareneis voldoet nu nog recht heeft op een korte uitkering (van zes maanden). Die uitkering wordt nu dus afgeschaft. Overigens zullen sommige beroepsgroepen van de eis van 39 weken werk worden uitgezonderd.

Deze wijziging van de WW staat los van de aangekondigde maatregelen over aftrek van de ontslagvergoeding. Dat voorstel is in een veel minder ver gevorderd stadium, en daaraan kleven vooralsnog ook nog veel onduidelijkheden en vragen. Ik kom daarom in een latere entry hier nog op terug.


Arco Siemons is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer WW nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief