icon

WW-uitkering gekort met ontslagvergoeding

Minister De Geus van Sociale Zaken wil de eventuele vergoeding die werknemers bij ontslag krijgen, in mindering brengen op hun WW-uitkering. Dit betekent dat werknemers na ontslag niet meer dan 70% van het laatstverdiende loon zullen ontvangen. De overeengekomen gouden handdruk of kantonrechtersvergoeding zal eerst moeten worden 'opgegeten'. Het UWV is het orgaan dat de vergoedingen in mindering moet gaan brengen op de werkeloosheidsuitkeringen. De overheid denkt op deze wijze zo'n 150 miljoen euro per jaar te besparen, en tevens mensen weer sneller aan het werk te krijgen. Scholingsgeld en geld voor outplacement zullen niet gekort worden op de WW. Minister De Geus zal het wetsvoorstel vandaag voorleggen aan het kabinet. De nieuwe wet Anticumulatie Ontslagvergoedingen WW zou in 2005 in werking moeten treden.
Verwacht wordt dat werkgevers en werknemers onder de nieuwe wet minder snel naar de kantonrechter zullen stappen om een ontslagvergoeding te laten bepalen. De werkzaamheden voor advocaten en rechtsbijstandinstellingen (zoals DAS en Arag) kunnen hierdoor afnemen. Anderzijds is de verwachting dat bij het CWI -waar geen ontslagvergoeding wordt vastgesteld- meer ontslagaanvragen ingediend zullen worden.
Bron: Het Financieele Dagblad


Maja Bolè is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WW-uitkering gekort met ontslagvergoeding

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief