icon

Kooistra aan banden ?

De gemeente Amsterdam tracht door het stellen van ingrijpende voorwaarden aan verlening van nieuwe exploitatievergunningen voor zaken van Kooistra te voorkomen dat nieuwe zaken opeenvolgend failliet gaan of dat deze zaken snel opeenvolgend worden verpacht. Kooistra dient onder meer op eigen naam de vergunningen aan te vragen en de ondernemingsstructuur dient transparant te worden gemaakt door deze terug te brengen tot maximaal twee besloten vennootschappen. Het is begrijpelijk dat de gemeente een einde wil maken aan de volgens haar ongewenste praktijken die zich in het verleden hebben voorgedaan. Het is echter de vraag tot hoever de gemeente kan ingrijpen in de vrijheid van de horeca-ondernemer zijn onderneming te structureren zoals hij dat wenst.
De keerzijde is bovendien dat in gevallen waar de gemeente niet ingrijpt en een faillissement volgt, schuldeisers zich wellicht met een claim tot de gemeente kunnen wenden. Immers: indien de gemeente alerter zou hebben gereageerd, had een faillissement kunnen worden voorkomen.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kooistra aan banden ?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief