icon

Elektronisch aanmelden CAO's vanaf morgen mogelijk

Ingevolge een wijziging van het Besluit aanmelding CAO en AVV (gepubliceerd in de Staatscourant van 31 augustus jl., 2004/166) is het met ingang van 2 september a.s. mogelijk CAO's elektronisch aan te melden voor algemeen verbindend verklaring door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De aanmeldende partij moet voor de elektronische aanmelding gebruik maken van de daarvoor door het ministerie beschikbaar gestelde formulieren. Ter beveiliging van de aanmelding zal wel van tevoren een elektronische handtekening moeten worden aangemaakt.
Daarnaast worden de regels voor het aanmelden van een zogenoemde ondernemings-CAO aangepast. In het geval niet meer dan 2000 werknemers onder de werkingssfeer van deze CAO vallen, gelden er minder verplichtingen gedurende de aanmeldingsprocedure.
Het elektronisch medium krijgt ook hier een grotere rol.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Elektronisch aanmelden CAO's vanaf morgen mogelijk

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief