icon

Gedeeltelijke afschaffing onroerendezaakbelasting opgeschort

De onroerendezaakbelasting (ozb), een belangrijke inkomenspost van de gemeenten, bestaat uit een zogenoemd eigenarendeel en gebruikersdeel. Huiseigenaren die in hun eigen woning wonen betalen zowel het eigenarendeel als het gebruikersdeel; huurders betalen alleen het gebruikersdeel.
Per 1 januari 2005 zou het gebruikersdeel worden afgeschaft. Inmiddels is bekend geworden dat minister Zalm, op advies van de Raad van State, voorstelt het gebruikersdeel pas met ingang van 1 januari 2006 te laten vervallen.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied vastgoed.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gedeeltelijke afschaffing onroerendezaakbelasting opgeschort

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief