icon

Beursgenoteerde bedrijven overwegen online stemmen door aandeelhouders

Uit een onderzoek van het Rotterdamse internetbureau Intermax, is gebleken dat enkele Nederlandse beursgenoteerde bedrijven aandeelhouders online willen laten stemmen. Bijna driekwart van de veertien beursgenoteerde bedrijven die hebben meegewerkt aan het onderzoek overweegt stemmen via internet voor haar aandeelhouders mogelijk te maken.
Wolters Kluwer begint in 2005 al een proef met het online stemmen door aandeelhouders.
Stemmen via internet wordt als één van de oplossing gezien voor het probleem dat slechts minder dan éénderde van de aandeelhouders verschijnt op de algemene vergadering van aandeelhouders. Zoals ik j.l. vrijdag al meldde op blAWg, ligt er een wetsvoorstel voor advies bij de Raad van State om deze vormen van besluitvorming een wettelijke basis te geven.


Quirine den Hollander is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied vennootschapsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beursgenoteerde bedrijven overwegen online stemmen door aandeelhouders

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief