icon

Moderne communicatie mogelijk bij besluitvorming in rechtspersonen

De ministerraad heeft ingestemd met een wetsvoorstel om het gebruik van moderne communicatiemiddelen bij de besluitvorming in rechtspersonen mogelijk te maken. Aandeelhouders kunnen dan, met gebruik van het door de rechtspersoon bepaalde elektronisch medium, onder meer deelnemen aan de algemene vergadering van aandeelhouders, het woord voeren in die vergadering en hun stemrecht uitoefenen.
Door aandeelhouders deze mogelijkheid te bieden, kan de betrokkenheid van de aandeelhouders worden vergroot en kan een administratieve lastenbesparing worden gerealiseerd. Door het bestuur van de rechtspersoon kunnen in de statuten voorwaarden en eisen gesteld worden aan het gebruik van de moderne communicatiemiddelen, zoals het voorschrijven van bepaalde software en het gebruik maken van een elektronische handtekening.
Het wetsvoorstel wordt voor advies aan de Raad van State gezonden en de tekst van het voorstel, inclusief het advies van de Raad van State, zal pas openbaar worden bij indiening in de Tweede Kamer.


Quirine den Hollander is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied vennootschapsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Moderne communicatie mogelijk bij besluitvorming in rechtspersonen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief