icon

Afschaffing WAZ

De Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandigen (WAZ) wordt per 1 augustus aanstaande afgeschaft. De zelfstandigen, waaronder ondernemers, vrije beroepsbeoefenaren, freelancers, handelsagenten en directeuren-grootaandeelhouders, kunnen hun verzekering naar de mening van het kabinet uitstekend zelf regelen. Arbeidsongeschiktheid is, zo stelt het kabinet, goed te verzekeren bij particuliere verzekeraars en bovendien kiezen zelfstandigen uitdrukkelijk zelf voor het zelfstandig ondernemerschap. Zij dienen dan ook de lasten de accepteren.

Voor zelfstandigen is het dus van belang om de risico's af te wegen en te bedenken op welke wijze zij – voor het geval zij in de toekomst arbeidsongeschikt raken – voor een vervangend inkomen zorgen. Diegenen die binnen drie maanden na de afschaffing van de WAZ een particuliere verzekering willen sluiten, maar niet of moeilijk verzekerd kunnen worden, komen in aanmerking voor de zogenoemde alternatieve verzekering.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op www.szw.nl


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afschaffing WAZ

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief