icon

Bouwvergunning metrostation Rokin gehandhaafd

Omdat het bouwplan niet zou voldoen aan de veiligheidseisen van het Bouwbesluit, maakte Vereniging de Bovengrondse bewaar tegen de aan de gemeente Amsterdam verleende bouwvergunning voor het inrichten van een casco, het oprichten van twee toegangen met bijbehorende lifthuizen, kaartverkoopruimten en technische ruimten voor het metrostation aan het Rokin. Het bezwaar werd ongegrond verklaard en de Vereniging ging in beroep bij de rechtbank Amsterdam. De rechtbank overwoog dat het bouwplan inderdaad niet aan de veiligheidseisen van het Bouwbesluit voldeed. Met name de doorstoomcapaciteit van de roltrappen was volgens de rechtbank onvoldoende.

Het college nam in opdracht van de rechtbank op 4 maart 2004 een nieuw besluit. Daarnaast gingen het college en de gemeente in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. Ondertussen waren de werkzaamheden aan het metrostation in volle gang.

De Raad van State heeft nu in haar uitspraak van 21 juli 2004 het hoger beroep van de gemeente gegrond verklaard en de bouwvergunning van 4 maart 2004 voor het metrostation Rokin gehandhaafd. Het nieuwe besluit voldoet volgens de Raad van State aan de veiligheidseisen van het Bouwbesluit.

De uitspraak is te vinden op de website van de Raad van State;
www.raadvanstate.nl.


Annejet Lamme is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied bestuursrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bouwvergunning metrostation Rokin gehandhaafd

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief