icon

Spelregels concentratiezaken

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft spelregels gepubliceerd aan de hand waarvan zij op handen zijnde concentraties van bedrijven beoordeelt. Onder het woord 'concentratie' vallen zowel fusies als overnames. Aan de hand van de spelregels wordt inzage gegeven in de procedures die de NMa volgt bij haar beoordeling. Deze spelregels bieden daarmee tevens een handleiding voor de fuserende/overnemende bedrijven zelf.

In de spelregels wordt met name ingegaan op onderwerpen zoals het eerste contact van bedrijven met de NMa voorafgaande aan de formele melding van concentraties (de zogenaamde 'prenotificatie'-gesprekken), de communicatie met meldende partijen, de betrokkenheid van derden, vertrouwelijkheid van informatie, het uit eigen initiatief bestuderen van bepaalde sectoren (sectorstudies) en de samenwerking met andere mededingingsautoriteiten.
De spelregels bevatten overigens geen handleiding voor de inhoudelijke beoordeling van concentraties. De toelaatbaarheid van de concentraties wordt beoordeeld aan de hand van hoofdstuk 5 van de Mededingingswet.
De volledige spelregels zijn te vinden op de website van de NMa: www.nma.net.nl/nl/Images/11_20202.pdf


Maja Bolè is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Spelregels concentratiezaken

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief