icon

Rechtbank wijst vordering inzake Legiolease af

Over de beleggingsproducten van Legiolease (en andere aanbieders) lopen inmiddels vele rechtszaken. De belangen van beleggers die hebben deelgenomen aan dergelijke beleggingsprodcuten worden behartigd door meerdere stichtingen en verenigingen. In een zaak die was aangespannen door de Stichting Leaseverlies en de Consumentenbond, heeft de rechtbank Amsterdam op 7 juli 2004 bepaald dat een bepaalde advertentie inzake de WinstVerDriedubbelaar niet kan worden aangemerkt als misleidende reclame. Het tussenvonnis heeft voor nogal wat opschudding gezorgd.
De vraag is echter of de kous af is met dit vonnis. In haar overwegingen geeft de rechtbank ook aan dat dit oordeel slechts geldt voor een specifieke advertentie die op 2 december 2000 was geplaatst in de Telegraaf. Over andere advertenties heeft de rechtbank geen oordeel gegeven. Of dit alsnog zal gebeuren, hangt mede af van Stichting Leaseverlies en de Consumentenbond. Daarnaast geeft de rechtbank aan dat een eventuele schadevergoeding aan beleggers van geval tot geval zal moeten worden beoordeeld. Indien het vonnis stand houdt in hoger beroep, zullen beleggers die schadevergoeding wensen dus ieder voor zich naar de rechter moeten stappen. Het is nog niet bekend of hoger beroep wordt ingesteld.


Jonathan Barth is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Rechtbank wijst vordering inzake Legiolease af

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief