icon

“Meer actie voor ondernemers”

Dit is de titel van een rapport van staatssectretaris Van Gennip van Economische Zaken, dat op 28 augustus 2004 gepubliceerd zal worden. Het rapport bevat 43 actiepunten, om de knelpunten voor ondernemers te verminderen. Doel is het verbeteren van de internationale concurrentiepositie van Nederland, en het aantrekkelijker maken om een onderneming te beginnen.

Zo is een van de acties de flexibilisering van het BV-recht. De overheid wenst het voor startende ondernemers eenvoudiger maken om een onderneming in de vorm van een BV te beginnen. Onderdeel van deze flexibilisering is het afschaffen van het minimumkapitaalvereiste van € 18.000, het afschaffen van de verplichte bankverklaring bij storting in geld, en de afschaffing van de verplichte accountantsverklaring bij inbreng in natura. Tevens wenst de overheid ondernemers meer vrijheid te geven ten aanzien van de inrichting van de statuten, het stemrecht en de besluitvorming binnen de BV. Op dit moment wordt een wetsvoorstel voorbereid voor deze 'nieuwe BV'.

Het volledige rapport is nu al te lezen op de website van het Ministerie van Economische Zaken: www.ez.nl


Maja Bolè is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied vennootschapsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
“Meer actie voor ondernemers”

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief