icon

De Nota Ruimte van Minister Dekker

Tijdens de uitzending van Netwerk op 7 juli jl. gaf minister Dekker (wederom) een toelichting op de onlangs door haar gepresenteerde Nota Ruimte. In deze Nota is het nationaal ruimtelijk beleid tot 2020 vastgelegd, met een doorkijk naar 2030.
Er bestaat veel kritiek op de Nota, onder meer omdat daarin veel vrijheid aan gemeenten wordt gegeven om te bouwen voor hun natuurlijke bevolkingsaanwas. Daartoe worden ook de randen van het Groene Hart op enkele plaatsen opgeofferd. De Nota is een zogenoemde planologische kernbeslissing. Lagere overheden dienen bij de vaststelling of herziening van hun plannen rekening te houden met de inhoud van de Nota. Bepaalde onderdelen kunnen zelfs bindend zijn voor lagere overheden.
Later dit jaar wordt de Nota inhoudelijk behandeld door de Tweede Kamer, vervolgens zal ook de Eerste Kamer met de Nota moeten instemmen.
Zie voor de volledige tekst van de Nota Ruimte: www.vrom.nl/notaruimte.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied omgevingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Nota Ruimte van Minister Dekker

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief