icon

Welstandsnota verplicht per 1 juli 2004

Met ingang van 1 juli 2004 dienen gemeenten te beschikken over een welstandsnota op basis waarvan zij bouwplannen aan welstandaspecten kunnen toetsten.

Alvorens gemeenten een bouwvergunning verlenen vindt er een welstandstoetsing van het bouwplan plaats. Ingevolge de op 1 januari 2003 in werking getreden Woningwet dienen gemeenten binnen 18 maanden een welstandsnota vast te stellen, waarin zij neerleggen op welke wijze een bouwplan wordt getoetst aan de redelijke eisen van welstand. Om die reden zijn gemeenten de afgelopen periode druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat de welstandsnota ook daadwerkelijk voor 1 juli 2004 gereed zou zijn.

U kunt de welstandsnota inzien bij uw gemeente. Veel gemeenten hebben de welstandsnota overigens ook op hun website gepubliceerd.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied omgevingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Welstandsnota verplicht per 1 juli 2004

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief