icon

Update: Eerste Kamer akkoord met Wetsvoorstel luchtkwaliteit

De website van de Eerste Kamer meldt dat er een meerderheid is om de bestaande plannen voor verbetering van de luchtkwaliteit goed te keuren. Die plannen zijn vastgelegd in het wetsvoorstel luchtkwaliteit, dat onder andere een wijziging bevat van de Wet milieubeheer. Kort gezegd komt het voorstel er op neer dat een project dat formeel boven de grensnormen valt, toch doorgang kan vinden als er voldoende compenserende maatregelen worden genomen. Wij beschreven het voorstel al in onze bijdrage van 10 november 2006. Toen had de Tweede Kamer het voorstel al goedgekeurd.

De Eerste Kamer zal formeel tot stemming overgaan op 9 oktober. Wij houden u op de hoogte van de datum waarop de Wet luchtkwaliteit in werking zal treden.


Jonathan Barth is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied bestuursrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Update: Eerste Kamer akkoord met Wetsvoorstel luchtkwaliteit

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief