icon

Voorzieningenrechter: Robinson mag naar Talpa

Talpa mag van de Utrechtse Voorzieningenrechter het komende televisieseizoen Expeditie Robinson gaan uitzenden. De rechter besliste dit vandaag in het door SBS aangespannen kort geding.
De rechter was van mening dat niet was aangetoond dat Talpa, de productiemaatschappij Strix en format-eigenaar Castaway hadden samengewerkt om SBS buiten spel te zetten. Hij zag geen reden waarom Talpa niet rechtstreeks met Castaway mocht onderhandelen hoewel SBS dat via de producent Strix deed.

Talpa is tevreden met de uitspraak, maar SBS heeft al aangekondigd via een zogenaamd spoedappel in hoger beroep te zullen gaan. Bovendien zal SBS een bodemprocedure instellen.
Of SBS met het spoedappel iets op zal schieten staat nog te bezien: dat blijft een kort-geding situatie waarin geen getuigen kunnen worden gehoord en de rechter een voorlopig oordeel geeft bij wijze van ordemaatregel. Als de zaken werkelijk zo liggen als SBS ze voorstelt is dat in een bodemprocedure makkelijker voor het voetlicht te brengen. Maar ja, dan is er intussen wel weer een heel televisieseizoen voorbij voordat er een uitspraak ligt…

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Voorzieningenrechter: Robinson mag naar Talpa

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief