Wieringa AdvocatenWieringa Advocaten • Postbus 10100 1001 EC Amsterdam • IJdok 17 1013 MM Amsterdam • +31 (0)20 624 6811 • Wieringa@wieringa.nl

ICT in de zorg

De digitalisering zet ook in de zorg steeds verder door. Het elektronisch patiëntendossier heeft zich van een eenvoudige digitale patiëntenadministratie ontwikkeld tot een systeem dat essentieel is voor vele primaire processen in zorginstellingen. Met behulp van apps en draagbare meetapparatuur krijgen cliënten steeds meer inzicht in hun gezondheidssituatie en kunnen zorgverleners meer zorg op maat leveren. Big data biedt ongekende mogelijkheden om de juiste behandelmethode te bepalen, of de noodzaak voor behandeling te voorkomen.

Al deze ontwikkelingen roepen natuurlijk ook vragen op. Worden zorginstellingen niet al te afhankelijk van hun ict-leveranciers? Wie hebben er eigenlijk inzage in de gegevens die in e-healthapplicaties worden verzameld en verwerkt? Wie is eigenaar van de patiëntgegevens in het epd? Kunnen zorginstellingen nog wel functioneren bij een storing van een belangrijke applicatie?
Wij ondersteunen u graag bij de beantwoording van deze en andere vragen. Daarbij komt onze kennis van onder andere intellectuele eigendom, privacy, contracten en internetrecht goed van pas. Evenals onze jarenlange relevante ervaring in de zorg.

Zo hebben wij recent enkele ziekenhuizen bijgestaan bij de contractering met epd-aanbieders en de daaropvolgende implementatie, geadviseerd over privacyvraagstukken bij diverse zorggerelateerde apps en een samenwerkingsverband van zorginstellingen begeleid bij het opzetten van een online onderwijsportaal. Dankzij onze brede klantenkring buiten de zorg kennen wij echter ook de andere kant van de onderhandelingstafel: we werken onder meer ook voor onlinemediabureaus, softwareontwikkelaars en telecombedrijven.

 

waarnaar bent u op zoek?

pagina's waarop minstens één van de zoektermen voorkomt
pagina's waarop alle zoektermen voorkomen
pagina's waarop de exacte tekst voorkomt

in de hele website
alleen in de blog
in de website met uitzondering van de blog

Wieringa Advocaten