Wieringa AdvocatenWieringa Advocaten • Postbus 10100 1001 EC Amsterdam • IJdok 17 1013 MM Amsterdam • +31 (0)20 624 6811 • Wieringa@wieringa.nl

Niet-juridische functies

De service van Wieringa Advocaten komt niet alleen tot stand door de inzet van de advocaten, maar ook door die van diverse ondersteunende medewerkers. Daarom hebben wij regelmatig ook vacatures voor secretariële ondersteuning, receptie, etc.

Faillissementsmedewerker

Wij zoeken: per direct een faillissementsmedewerker voor vier dagen per week.

Als faillissementsmedewerker ben je onderdeel van ons insolventieteam en werk je samen met onze curatoren. Je werkzaamheden zijn uitdagend en gevarieerd en bestaan onder meer uit:

 • Het assisteren van onze curatoren bij nieuwe faillissementen;
 • het aanleggen van een nieuw faillissementsdossier en het coördineren van diverse zaken;
 • Het voeren van de faillissementsadministratie, waaronder het verzorgen van belastingaangiften over de boedelperiode en het administreren van de boedelrekening;
 • voorbereidende werkzaamheden voor het rechtmatigheidsonderzoek, waaronder onderzoek naar de gevoerde administratie;
 • Het in kaart brengen van crediteuren in de faillissementsadministratie en correspondentie met crediteuren;
 • Coördineren van het proces van verificatie van vorderingen en het opstellen van crediteuren- en/of uitdelingslijsten;
 • Behulpzaam zijn bij de (financiële) eindafwikkeling: begeleiding en controle afwikkeling crediteuren;
 • Het opstellen van (concept) faillissementsverslagen en het (concept) financieel eindverslag;
 • Assisteren bij debiteurenincasso en verkoop van activa
 • Opstellen van faillissementsverslagen;
 • bijwonen van besprekingen met bestuurders en andere betrokkenen bij faillissementen

Mogelijk zul je in de toekomst ook meer van doen krijgen met (de ondersteuning van) de kantooradministratie.

Wij vragen: We zoeken iemand met HBO-denk- en -werkniveau (bijvoorbeeld HBO-MER, HBO-Rechten). Omdat jij veel eigen verantwoordelijkheid krijgt, vragen we bovenal een proactieve en positieve instelling en verantwoordelijkheidsgevoel. In verband met de inhoudelijke werkzaamheden (voeren van debiteuren- en crediteuren administratie en het (voorbereiden van) rechtmatigheidsonderzoek) strekt affiniteit met boekhouden tot sterke aanbeveling. Enige ervaring in de insolventiepraktijk is eveneens een pre.

Wij bieden:

We bieden een hecht team en een fijne werkomgeving, waar groei, hoogwaardig werk en collegialiteit centraal staan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en krijgt volop begeleiding. De arbeidsvoorwaarden zijn competitief.

De werksfeer bij Wieringa Advocaten kenmerkt zich door een grote persoonlijke inzet, die gepaard gaat met een vriendschappelijke teamgeest. Centraal staat daarbij dat we allemaal op kwalitatief hoog niveau met ons vak, voor de cliënt en met de faillissementen bezig zijn. Je treft daarom bij ons geen onderlinge competitie, maar een werksfeer waarin iedereen vanuit zijn specifieke kennis en vaardigheden bijdraagt aan het beste resultaat. Wij streven er daarbij naar de inzet voor het werk niet ten koste te laten gaan van het leven buiten kantoor.

De Praktijkgroep Insolventierecht is één van de vier praktijkgroepen. Binnen de Praktijkgroep Insolventierecht zijn acht advocaten werkzaam, onder wie vier curatoren.

Sollicitatie: Wil je deel uitmaken van ons team? Stuur dan je sollicitatie aan Joost van der Grinten, per e-mail of via Postbus 10100, 1001 EC Amsterdam. Graag in ieder geval bijvoegen: motiveringsbrief, cv, en eventuele referenties.

 

waarnaar bent u op zoek?

pagina's waarop minstens één van de zoektermen voorkomt
pagina's waarop alle zoektermen voorkomen
pagina's waarop de exacte tekst voorkomt

in de hele website
alleen in de blog
in de website met uitzondering van de blog

Wieringa Advocaten