Wieringa AdvocatenWieringa Advocaten • Postbus 10100 1001 EC Amsterdam • IJdok 17 1013 MM Amsterdam • +31 (0)20 624 6811 • Wieringa@wieringa.nl
 
Huurrecht
Roos de Grave, 01/05/2020

De gevolgen van Covid-19 voor het verhuren van woonruimte: een overzichtsartikel

Het coronavirus heeft een enorme impact op het dagelijkse leven. Bedrijven zijn gesloten, werknemers verliezen inkomsten en iedereen moet afstand van elkaar houden. De situatie zorgt ook in de juridische wereld voor veel vraagstukken, ook voor huurders en verhuurders van woonruimte.

Bijvoorbeeld, kan op dit moment een huurder nog ontruimd worden? En hoe zit het precies met de tijdelijke huurovereenkomst? Door juristen en advocaten wordt op dit moment veel geschreven over de gevolgen van het coronavirus, maar sommige (ver)huurders en juristen zien inmiddels door de bomen het bos niet meer.

Voor Sdu schreef ik een overzichtsartikel waarin de gevolgen voor verschillende aspecten van het huurregime woonruimte worden behandeld. Aan bod komen onder andere de Spoedwet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten woonruimte tijdens de coronacrisis, de ontruiming van huurders tijdens de coronacrisis en de (mogelijke) gevolgen van de coronacrisis voor zowel de verplichtingen van huurders als verhuurders.

Het artikel is te downloaden via deze link.

Deel dit artikel via     
Twitter     Twitter     E-mail     

Roos de Grave is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van dit artikel kunt u zich wenden tot één van de advocaten binnen het praktijkgebied Huurrecht

Blogs over huurrecht

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 

waarnaar bent u op zoek?

pagina's waarop minstens één van de zoektermen voorkomt
pagina's waarop alle zoektermen voorkomen
pagina's waarop de exacte tekst voorkomt

in de hele website
alleen in de blog
in de website met uitzondering van de blog

Wieringa Advocaten