icon

Peildatum overgangsrecht B&B alsnog verplaatst

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam heeft op 9 november 2018 bekendgemaakt dat per 1 januari 2020 een vergunningplicht voor Bed & Breakfasts in zal gaan. Deze vergunningplicht zal volgens het college tot gevolg hebben dat bestaande B&B-exploitanten niet automatisch een vergunning verkrijgen. Op hen zal echter overgangsrecht van toepassing zijn, mits de B&B vóór 9 november 2018 om 16.00 uur bij de gemeente was aangemeld. Helaas is nog onbekend wat het overgangsrecht precies zal inhouden. Zie in dit kader ook onze blog van 12 november 2018.

Het bericht van het college van 9 november 2018 kwam voor (beoogd) B&B-eploitanten als een grote en onaangename verrassing. Naar aanleiding van eerdere berichten van de gemeente konden B&B-exploitanten ervan uitgaan dat zij hun B&B nog tot 1 januari 2019 konden aanmelden om ook nà de invoering van de nieuwe regelgeving zonder vergunning een B&B te kunnen exploiteren.

Het zal dan ook niet verbazen dat er grote ophef over dit bericht is ontstaan. Het college heeft daarom vandaag bekendgemaakt dat de peildatum voor het overgangsrecht zal worden verlengd. Goed nieuws: u kunt nog tot en met 31 december 2018 uw B&B aanmelden!


Anna Zijlstra en Dominique de Haas zijn niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied bestuursrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Peildatum overgangsrecht B&B alsnog verplaatst

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief