Wieringa AdvocatenWieringa Advocaten • Postbus 10100 1001 EC Amsterdam • IJdok 17 1013 MM Amsterdam • +31 (0)20 624 6811 • wieringa@wieringa.nl
 
Lease and Tenancy

De gevolgen van Covid-19 voor het verhuren van woonruimte: een overzichtsartikel

Het coronavirus heeft een enorme impact op het dagelijkse leven. Bedrijven zijn gesloten, werknemers verliezen inkomsten en iedereen moet afstand van elkaar houden. De situatie zorgt ook in de juridische wereld voor veel vraagstukken, ook voor huurders en verhuurders van woonruimte.

Bijvoorbeeld, kan op dit moment een huurder nog ontruimd worden? En hoe zit het precies met de tijdelijke huurovereenkomst? Door juristen en advocaten wordt op dit moment veel geschreven over de gevolgen van het coronavirus, maar sommige (ver)huurders en juristen zien inmiddels door de bomen het bos niet meer.

Voor Sdu schreef ik een overzichtsartikel waarin de gevolgen voor verschillende aspecten van het huurregime woonruimte worden behandeld. Aan bod komen onder andere de Spoedwet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten woonruimte tijdens de coronacrisis, de ontruiming van huurders tijdens de coronacrisis en de (mogelijke) gevolgen van de coronacrisis voor zowel de verplichtingen van huurders als verhuurders.

Het artikel is te downloaden via deze link.

Deel dit artikel via     
Twitter     Twitter     E-mail     

Roos’ recent blogs

 

what are you looking for?

pages with at least one of the search terms
pages with all search terms
pages with the exact text

in the entire website
only in the blog
in the website except the blog

Wieringa Advocaten