Wieringa Advocaten
Wieringa Advocaten
IJdok 17 | 1013 MM Amsterdam | +31 (0)20 - 624 6811 | wieringa@wieringa.nl | www.wieringa.nl

Uw branche - Ons specialisme
Wij zijn Wieringa Advocaten

Zorg & Non-profit

Wieringa is in de loop van de jaren een begrip geworden in de zorgsector. Wij hebben een langdurige relatie met diverse (academische) ziekenhuizen, instellingen voor revalidatie en gehandicaptenzorg, GGD'en, en aanbieders van eerstelijnsgezondheidszorg.

De zorg is in beweging. Nieuwe financieringsregels, bezuinigingen en andere inzichten met betrekking tot marktwerking maken dat de branche veel veranderingen doormaakt. Sleutelwoorden zijn samenwerking, marktpositionering en specialisatie. Door onze jarenlang hands on opgebouwde kennis weten wij deze ontwikkelingen vorm te geven in uw organisatie. Wij weten welke samenwerkingsvorm het best bij uw wensen past. Hoe u uw specialisatie juridisch-organisatorisch vormgeeft. Uw governance aanpast aan nieuwe voorschriften.

Onze advocaten adviseren daarnaast veel over vraagstukken op het gebied van privacy, vergunningen, bescherming van kennis, medezeggenschap, alsmede arbeids- en ambtenarenrecht. Ook weten zorginstellingen ons te vinden voor vragen rondom kwaliteit van zorg, de verhouding met de professionals, erkenning van opleidingen alsmede ontwikkelingen op het gebied van financiering, (beheer en ontwikkeling van) vastgoed, bekostiging en tarieven. Alles is er op gericht uw juridische zorgen weg te nemen.

Door een bundeling van de kennis en expertise van de specialisten die binnen deze branche samenwerken, zijn wij in staat snel tot de kern van een zaak door te dringen en mee te denken over concrete oplossingen. En efficiënt en doortastend te procederen, op het moment dat een procedure onvermijdelijk blijkt. Dat doen wij o.a. bij de civiele en de bestuursrechter, maar ook bij klachten- of geschillencommissies zoals het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en de Geschillencommissie Zorginstellingen.

Instellingen voor goede doelen, waaronder diverse organisaties op het gebied van dierenbescherming, adviseren wij o.a. over de juridische aspecten van hun campagnes, de transparantie van hun verslaggeving en de eisen die door het CBF en de ANBI regels worden gesteld.

Branches
uitgebreid zoeken
zoek pagina's waarop minstens één van de zoekwoorden voorkomt
zoek pagina's waarop alle zoekwoorden voorkomen
zoek pagina's waarop de exacte tekst voorkomt
  
zoek in de gehele website
zoek alleen in de weblog
zoek in de website met uitzondering van de weblog